Dag 413 – Trädgårdsplanering

Dag 413 – Trädgårdsplanering

Våren är här och då passar det perfekt att börja ta sig an trädgårdsplaneringen! Förra veckan träffade vi en trädgårdsarkitekt för en trädgårdsrådgivning. Inför mötet skissade vi ut denna grova trädgårdskiss:

Läs inlägget

Dag 405 – Eldragning och målarfärg

Dag 405 – Eldragning och målarfärg

Det har nu varit ett par hektiska veckor med en ny runda med val som har behövts göras. Först ut var kaklet, därefter el – med allt vad det innebär med placering av uttag och brytare, och slutligen färg. Främst invändigt då tapetsering m.m. ingår i "huspaketet". Men vi har även kommit igång med förberedelserna för den utvändiga målningen på egen hand.

Läs inlägget

Dag 376 - Första bilderna inifrån Villa Olsson

Dag 376 - Första bilderna inifrån Villa Olsson

Nu när husbyggnationen är i full gång så fick vi äntligen tidigare i veckan för första gången komma in vårt hus och titta runt. Himla spännande att faktiskt se resultatet av något man ritade för nästan ett år sedan.

Lite stökigt på insidan med gipsskivor och annat som ska upp, men man får ändå en bra känsla för hur det kommer att bli med lite fantasi. Ruskigt nöjda med ...

Läs inlägget

Ett år senare

Ett år senare

Tiden går fort! Nu har det redan gått ett år sedan första delen till att bygga vårt ett hus gick i lås – köpet av en tomt.

Tänkte här summera ihop vår husresa hittills, processen har sett ut och vilka hinder vi har mött på vägen samt nuvarande status.

Under våren 2019 letade jag och Hanna efter en tomt. Vi var på jakt efter något större sådan som inte var i ett ...

Läs inlägget

Dag 361 – Husresning

Dag 361 – Husresning

Så var det äntligen dags för husresning!

Vädergudarna var kanske inte riktigt med oss med en halv decimeter med riktigt tung blötsnö, men ändå så verkar saker flyta på precis som det ska i raskt tempo.

Riktigt kul att se huset ta form och att se fönstren (aluminumfönster från Traryd) och panelen på riktigt. Även om det såklart ser lite väl naket ut med de bara panelerna ...

Läs inlägget

Dag 356 – Platta på mark

Dag 356 – Platta på mark

Efter väldiga mängder gräv, schaktning och dikesläggningar så börjar det att arta sig på riktigt ute i Backabo. Riktigt bra arbete gjort av Ferneborn Gräv & Grus som trots ständiga problem (storm, regn, täckdiken, omarkerade ledningar och annat skoj) rodde det hela i land.

För ett par dagar sedan lades det ut formar för grunden och rör placerades ut där allt ifrån vatten, ...

Läs inlägget

Dag 346 – Markarbeten är dyra

Dag 346 – Markarbeten är dyra

Entusiasmen kring att ha kommit igång blev kanske inte riktigt så långvarig som man hade hoppats på. Ganska snabbt så visade det sig att det vi oroade oss för redan under förra året – täckdiket – skulle bli ett problem.

Rakt över tomten har vi som bekant ett täckt gammalt dike (uppåt 100 år gammalt) som dränerar bl.a. åkrar och annat i området där det rinner väldiga ...

Läs inlägget

Dag 339 – Vi är igång!

Dag 339 – Vi är igång!

Nästan på dagen har ett år passerat sedan vi besökte vår då blivande tomt för första gången och nu har arbetet med att faktiskt få ett hus på tomten äntligen kommit igång på riktigt.

Läs inlägget

Dag 324 – Belysning kök

Dag 324 – Belysning kök

När man ska planera sin belysning är det vanligt att man följer "5-7 regeln" vilket är antalet belysningspunkter som behövs per rum. Belysning delas ofta in i kategorier, man brukar prata om funktionsbelysning (eller arbetsbelysning), allmänbelysning och stämningsbelysning. Så för ljussättningen i köket har vi tänkt så här:

Läs inläggetTaggar

Arkiv