Dag 443 – Mer målande och anläggning av avlopp

Dag 443 – Mer målande och anläggning av avlopp

Oj vad mycket som händer vid huset nu! Väldig aktivitet med både målare (påbörjat det tuffa spackelarbetet), förberedelser inför kakling och en massa annat.

Och äntligen så har etableringen av avlopp kommit igång! Kanske inte det mest spännande som finns – men vatten och toalett är ju alltid bra att ha?

Läs inlägget

Dag 430 – Målandet har börjat!

Dag 430 – Målandet har börjat!

Det har dragit ut på tiden ett bra tag, både på grund av logistik och därefter väder med frostnätter och regn – men nu har vi äntligen kommit igång med målandet av fasaden.

Vi gjorde en ordentlig inspektion av panelerna innan vi började måla och upptäckte att det redan hade kommit lite svartmögel på sina platser – tyvärr oundvikligt här det har varit fuktigt och stått ...

Läs inlägget

Dag 417 – Slutbesiktning inbokad (och fler bilder!)

Dag 417 – Slutbesiktning inbokad (och fler bilder!)

Mycket som är i rullning nu! Förberedelser för målande av i alla fall delar av fasaden har påbörjats, första batchen av färg har anlänt, penslar och tillbehör likaså. Snart har vi nog fått tag på en ställning till gaveln också.

Vi är även (äntligen) i startgroparna för att anlägga vatten och avlopp, något som har dragit ut ordentligt på tiden (ansökan skickades in i ...

Läs inlägget

Dag 413 – Trädgårdsplanering

Dag 413 – Trädgårdsplanering

Våren är här och då passar det perfekt att börja ta sig an trädgårdsplaneringen! Förra veckan träffade vi en trädgårdsarkitekt för en trädgårdsrådgivning. Inför mötet skissade vi ut denna grova trädgårdskiss:

Läs inlägget

Dag 405 – Eldragning och målarfärg

Dag 405 – Eldragning och målarfärg

Det har nu varit ett par hektiska veckor med en ny runda med val som har behövts göras. Först ut var kaklet, därefter el – med allt vad det innebär med placering av uttag och brytare, och slutligen färg. Främst invändigt då tapetsering m.m. ingår i "huspaketet". Men vi har även kommit igång med förberedelserna för den utvändiga målningen på egen hand.

Läs inlägget

Dag 376 - Första bilderna inifrån Villa Olsson

Dag 376 - Första bilderna inifrån Villa Olsson

Nu när husbyggnationen är i full gång så fick vi äntligen tidigare i veckan för första gången komma in vårt hus och titta runt. Himla spännande att faktiskt se resultatet av något man ritade för nästan ett år sedan.

Lite stökigt på insidan med gipsskivor och annat som ska upp, men man får ändå en bra känsla för hur det kommer att bli med lite fantasi. Ruskigt nöjda med ...

Läs inlägget

Ett år senare

Ett år senare

Tiden går fort! Nu har det redan gått ett år sedan första delen till att bygga vårt ett hus gick i lås – köpet av en tomt.

Tänkte här summera ihop vår husresa hittills, processen har sett ut och vilka hinder vi har mött på vägen samt nuvarande status.

Under våren 2019 letade jag och Hanna efter en tomt. Vi var på jakt efter något större sådan som inte var i ett ...

Läs inlägget

Dag 361 – Husresning

Dag 361 – Husresning

Så var det äntligen dags för husresning!

Vädergudarna var kanske inte riktigt med oss med en halv decimeter med riktigt tung blötsnö, men ändå så verkar saker flyta på precis som det ska i raskt tempo.

Riktigt kul att se huset ta form och att se fönstren (aluminumfönster från Traryd) och panelen på riktigt. Även om det såklart ser lite väl naket ut med de bara panelerna ...

Läs inlägget

Dag 356 – Platta på mark

Dag 356 – Platta på mark

Efter väldiga mängder gräv, schaktning och dikesläggningar så börjar det att arta sig på riktigt ute i Backabo. Riktigt bra arbete gjort av Ferneborn Gräv & Grus som trots ständiga problem (storm, regn, täckdiken, omarkerade ledningar och annat skoj) rodde det hela i land.

För ett par dagar sedan lades det ut formar för grunden och rör placerades ut där allt ifrån vatten, ...

Läs inläggetTaggar

Arkiv