Dag 356 – Platta på mark

Dag 356 – Platta på mark

Efter väldiga mängder gräv, schaktning och dikesläggningar så börjar det att arta sig på riktigt ute i Backabo. Riktigt bra arbete gjort av Ferneborn Gräv & Grus som trots ständiga problem (storm, regn, täckdiken, omarkerade ledningar och annat skoj) rodde det hela i land.

För ett par dagar sedan lades det ut formar för grunden och rör placerades ut där allt ifrån vatten, ...

Läs inlägget

Dag 346 – Markarbeten är dyra

Dag 346 – Markarbeten är dyra

Entusiasmen kring att ha kommit igång blev kanske inte riktigt så långvarig som man hade hoppats på. Ganska snabbt så visade det sig att det vi oroade oss för redan under förra året – täckdiket – skulle bli ett problem.

Rakt över tomten har vi som bekant ett täckt gammalt dike (uppåt 100 år gammalt) som dränerar bl.a. åkrar och annat i området där det rinner väldiga ...

Läs inlägget

Dag 339 – Vi är igång!

Dag 339 – Vi är igång!

Nästan på dagen har ett år passerat sedan vi besökte vår då blivande tomt för första gången och nu har arbetet med att faktiskt få ett hus på tomten äntligen kommit igång på riktigt.

Läs inlägget

Dag 324 – Belysning kök

Dag 324 – Belysning kök

När man ska planera sin belysning är det vanligt att man följer "5-7 regeln" vilket är antalet belysningspunkter som behövs per rum. Belysning delas ofta in i kategorier, man brukar prata om funktionsbelysning (eller arbetsbelysning), allmänbelysning och stämningsbelysning. Så för ljussättningen i köket har vi tänkt så här:

Läs inlägget

Dag 312 – Tekniskt samråd och startbesked

Igår var det då äntligen dags för vårat tekniska samråd. Där vi tillsammans med vår kontrollansvarige och en representant från kommunens byggnadsnämnd gick igenom kontrollplanen för det blivande bygget.

Det blev en ganska enkel "affär" egentligen där kommunen mest ville se att samtliga underlag finns på plats och att huset uppfyller särskilda energibestämmelser och annat. ...

Läs inlägget

Dag 276 – Decemberuppdatering

Lite fattigt med uppdateringar den senaste månaden då det helt enkelt inte har varit så mycket att rapportera om.

Men nu börjar det ta fart på riktigt igen!

De senaste 5-6 veckorna har spenderats på att försöka få in offerter på den delen som ligger utanför vårat entreprenadkontrakt med Mjöbäcksvillan; vatten och avlopp.

Tänkte kanske lite naivt att en offert kan man ju få ...

Läs inlägget

Dag 229 – "En styck hus, tack!"

Dag 229 – "En styck hus, tack!"

Det har varit en process som heter duga, men nu är äntligen blanketter ifyllda, kontrakt signerade och beställningar lagda.

I.o.m. att beställningsordern är lagd, är vi inom 45 veckor "garanterade" att få flytta in i vårat alldeles egna hus. Beroende på hur semester och annat så bör det alltså ske runt mitten av september 2020.

Lite senare än vad vi kanske hade hoppats på när ...

Läs inlägget

Dag 168 – Vi har bygglov!

Dag 168 – Vi har bygglov!

Strax före lunch idag damp det ner ett trevlig meddelande i inkorgen.

Vårat bygglov är äntligen beviljat!

77 dagar tog till från inskick till beslut – väntan har varit riktigt trist. Men man får nog ändå inte se det som ganska okej i det stora hela (man har ju hört betydligt värre historier).

Läs inlägget

Dag 153 – Tomttillträde och mer väntan

Ännu en månad har gått med avvaktan på beslut och möten.

Strax före den sista augusti räknar vi med att vi (senast) får svar kring vår bygglovsansökan – och vecka 35 är vårat möte med Vedum inbokat. Först när dessa punkter är klara kan en slutbeställning med tillhörande avtal och kontrakt ritas upp.

Men, lite har man fått gjort de gånga veckorna.

I vårat möte med ...

Läs inläggetTaggar

Arkiv