Dag 464 – Förbesiktning

Det är fortsatt full aktivitet för villa Olsson med saker att fixa med ända in i sluttampen. Efter väldiga förseningar med bl.a. golv så börjar saker och ting falla på plats med väldigt bra resultat.

På bara två-tre veckor så har en rad punkter på listan checkats av, bl.a.

  • Golv lagts ut
  • Kök monterats upp
  • Bänkskiva och fläktkåpa anlänt
  • Väggar och tak målats
  • Brytare och kontakter installerats

Kvällssol Falu Vapen Falu FasadDetaljbild bänksskiva – Hanna är mycket nöjd.

Vi fick även äntligen borrat efter vatten såhär i sista minuten. Har inte hunnit testa anläggningen ordentligt då vi först igång lade ner kabel för pumpar och annat – men enligt protokoll så landade vi på 81m på ett flöde på 800-1000l/h. Vilket verkar väldigt lovande – så får man hoppas att vattnet är av någorlunda kvalité. Om ett par veckor får man skicka in ett vattenprov för att få det testat för att se vilka eventuella filter som behöver installeras.

Kvällssol Falu Vapen Falu FasadBrunnsborraren håller på och packar ihop. Riktigt häftig maskig.

Förbesiktning med Mjöbäcksvillan

Igår var det även dags för förbesiktning med två representanter för Mjöbäcksvillan, där vi även fick lite info kring hur fläktar, ventilation, värmepanna m.m. fungerade.

Var en ganska avslappnad affär där vi gick igenom vad som var kvar, kikade på lite uppenbara fel som ska åtgärdas och liknande. Kändes bra och tryckt, märks att Mjöbäcksvillan har varit med förut och vet vad som ska gås igenom.

Inga större "nya" fel upptäcktes mer än lite bättringsmålning och liknande, så vi är optimistiska inför slutbesiktningen den kommande veckan.

Sedan har det varit en del förseningar i.o.m. Coronavirusets framfart, så bl.a. t.ex. inbyggnadsgarderoben kommer att få vänta tills efter vi har flyttat in – men inget som direkt påverkar funktionen av huset i alla fall.

Kvällssol Falu Vapen Falu FasadDet pågår febril aktivitet i köket in i det sista. Kakel vid bänk återstår.

I.o.m. avslutat förbesiktning har vi nu själva tillgång till huset och kan börja städa ur det inför slutbesiktningen. Kanske inte så spännande att städa i sig kanske, men att få vara i sitt nya hus är det =)

Anläggning av trädgård/tomt

Har febrilt i tre veckor försökt få tag på företag som kan hjälpa oss att anlägga vår framtida trädgård med lite fyllnadsmassor, grus och jord.

Visar sig att i vissa branscher är det minsann hårdtryck – bra väder och "hemester" sätter verkligen igång fixarandan. Bästa estimaten hittils är att det kan ske som tidigast i oktober – om markbolagen ens hinner kika på vårt underlag.

Så vi kommer nog få vänja oss vid att det ser ut som en arbetsplats ett litet tag till vid huset 😅

Har du några tips eller idéer på bra markservicebolag som kan tänka sig lite extra arbete i kanske augusti/september här i Sandared/Borås. Tveka inte att kontakta oss.

Annat arbete och detaljer kvar

Målningen har gått sådär... Den enorma värmen de senaste veckorna har gjort det svårt att planera in målningen på den södra fasaden – men jobb och annat blir det svårt att åka till tomten tider där solen inte värmer upp panelerna till 30-40 grader. Så vi har fått avvakta lite där tills vi flyttar in, blir till att spendera semestern till detta.

Sedan har väldigt mycket tid (och pengar!) spenderats på research och inköp för prylar som man behöver i ett hus. T.ex. 4G-bredband tills fiber kopplas på, hur man ska göra med brevlåda och adress (lådsamling som gäller "på landet") och massor av annat nytt. IKEA kommer förmodligen att utnämna oss till hederskunder så småning om här med.

Saker finns att göra minst sagt i alla fall. Nu håller vi alla fall tummarna för att städningen och sedan slutbesiktningen ska gå bra – vi närmar oss mål!


Kategorier

Invändigt Mjöbäcksvillan Vatten och avlopp

Tidigare inlägg:
Dag 443 – Mer målande och anläggning av avlopp

🏠 Tillbaka till inläggen