Dag 1889 – Vårstädning

Dag 1889 – Vårstädning

Tiden flyger! Redan i mitten av maj och vi har inte skrivit ett enda inlägg här på olssonbygger.se – illa värre! Men trots uteblivna inlägg så har vi haft att stå i ändå.

Våren började med att vi beställde hem två helpallar med jord, en dressjord och en med planteringsjord. Efter att ha jämfört lite priser så kan man hitta ett kampanjerbjudande för helpall så blir det ...

Läs inlägget

Dag 1650 – Sommarsummering

Dag 1650 – Sommarsummering

Det har inte duggat tätt med uppdateringarna på sistone, men inte för att vi inte har haft något att göra – utan snarare tvärtom!

Huvudprojektet hela sommaren har varit att snickra ihop en ordentlig spaljé (kalla det insynsskydd, vindskydd eller annat om man vill.)

Ett projekt som har legat i dvala ända sedan vi byggde altanen för två år sedan men som nu äntligen har gått i ...

Läs inlägget

Dag 1560 – Pergola och trädplantering

Dag 1560 – Pergola och trädplantering

Mitt under den värsta vårtorkan på flera år så fick vi äntligen våra beställda träd levererade efter 1-2 månaders väntan. Blev en salig blandning, men totalt 9 träd planterade vi till slut:

1st skogslönn á 350+ cm 3st klibbal á 200 cm 1st silverpil á 200 cm 1st hassel á 150 cm 3st katsura á 125 cm

Var ett spännande projekt där leveransen visade sig vara lite knepigare ...

Läs inlägget

Dag 1508 – Våren är här!

Dag 1508 – Våren är här!

Efter en lång, blöt och kall vinter är våren här och man kan äntligen sätta igång med lite projekt utomhus – och vad passar inte bättre då än en liten statusuppdatering?

Muren står kvar och är fortsatt stabil. Sent i höstas fyllde vi upp med jord (nästan två lass med kranbil gick åt) och sådde gräs. Tack vare den milda hösten så grodde det ganska omgående och vi har ...

Läs inlägget

Dag 1267 – Stödmur och en ny familjemedlem

Dag 1267 – Stödmur och en ny familjemedlem

Ett av våra större projekt hittills (nåja, friggeboden hade fler moment och mer "snickrande") – med tunga stockar och många många ton grus.

Men i dagarna kom äntligen stödmuren på plats. Nu återstår lite återfyllnad av jord och sedan kan man gå vidare till nästa projekt... 😅

Stödmuren är ett gediget bygge på drygt 25 meter totalt för att få bukt med sluttningen ner ...

Läs inlägget

Dag 1214 – Slåtter

Dag 1214 – Slåtter

En stor del av vår tomt – mer än halva – ca. 2000m2 är gammal fårbeteshage som inte har fått någon kärlek på bra många år.

Vi har aldrig riktigt riktigt bestämt oss exakt hur vi ska göra med det, men med den nyplanterade häcken så behövde vi i alla fall göra något då ogräs och sly växte uppåt 1-1,5m högt. I fjol spenderade man otaliga timmar och dagar att försöka ...

Läs inlägget

Dag 1163 – Vi är igång!

Dag 1163 – Vi är igång!

Senaste veckorna har äntligen saker och ting lossnat. Transporter kommer fram och vi får slutfört tidigare projekt och påbörjar nya.

I fjol var jag tvungen att pausa altanbygget då ett förrådsbygge kom emellan.

Material hade vi redan planerat ifrån start så det mesta hade vi redan hemma, så det var mestadels "bara" att bygga ihop.

Två stolpfötter fick vi gjutit också. Sedan ...

Läs inlägget

Dag 1099 - Våruppdatering

Dag 1099 - Våruppdatering

Vilket fantastiskt vårväder vi har fått! Över 10 grader i skugan under nästan två veckor och fantastiskt varmt i solen, även om vindarna har varit kyliga. Lite taggad blir man ju med att komma igång med alla sysslor.

Även om vi är inne på mars så har har det kanske inte hänt så väldigt mycket här i Backabo fram tills nu, utan det har mestadels varit en lugn vinter och tidig ...

Läs inlägget

Dag 945 – Sommaren är över och hösten är här

Dag 945 – Sommaren är över och hösten är här

Länge sedan den senaste ordinarie inlägget här på olssonbygger.se – men nu när hösten är på intåg så är det dags för en liten uppdatering med allt som har hunnits med de senaste månaderna.

I slutet av juni var det äntligen dags för uppsättning av vår fina gärdesgård (eller "jägarstaket", "smålandsstaket", "jämtlandsstaket" eller vad man nu vill kalla det för – ...

Läs inlägget

Altanbygge

Altanbygge

I samband med vårt altanbygge så gjorde vi väldigt mycket research och läste på om hur man faktiskt bygger en altan – och ibland var det ganska svårt att få svar på lite enklare frågor för "rookies" som oss.

Detta är ett längre inlägg med en detaljerad genomgång för hur vi gick tillväga med det vi lärde oss för att kanske hjälpa någon annan i framtiden.

Notera att vår ...

Läs inläggetTaggar

Arkiv