Dag 945 – Sommaren är över och hösten är här

Dag 945 – Sommaren är över och hösten är här

Länge sedan den senaste ordinarie inlägget här på olssonbygger.se – men nu när hösten är på intåg så är det dags för en liten uppdatering med allt som har hunnits med de senaste månaderna.

I slutet av juni var det äntligen dags för uppsättning av vår fina gärdesgård (eller "jägarstaket", "smålandsstaket", "jämtlandsstaket" eller vad man nu vill kalla det för – ...

Läs inlägget

Altanbygge

Altanbygge

I samband med vårt altanbygge så gjorde vi väldigt mycket research och läste på om hur man faktiskt bygger en altan – och ibland var det ganska svårt att få svar på lite enklare frågor för "rookies" som oss.

Detta är ett längre inlägg med en detaljerad genomgång för hur vi gick tillväga med det vi lärde oss för att kanske hjälpa någon annan i framtiden.

Notera att vår ...

Läs inlägget

Dag 816 – Snickardags!

Dag 816 – Snickardags!

Efter mycket planerade har vi äntligen kommit igång med vårt altanbygge. En L-formad historia byggd direkt på betongplattor blir det.

Hade tänkt att skriva ett mycket mer detaljerat inlägg kring detta lite längre fram när vi väl är klara. Hittills har vi kanske kommit drygt 50% – tagit sådan otroligt lång tid att väga in plattorna... Om någon vecka hoppas vi att vi kommer ...

Läs inlägget

Dag 787 – Gräva, gräva, gräva

Dag 787 – Gräva, gräva, gräva

Värmen är på ingång – och när det är varmt i luften och utan tjäle i marken så kan man äntligen påbörja projekt utomhus!

Har man byggt på en större naturtomt som anläggs från grunden så innebär det en hel del grävande och skyfflande – något som vi har spenderat en majoritet av tiden de senaste veckorna till.

Efter mycket grävande så fick vi till sist ner ...

Läs inlägget

Dag 728 – Våren som kom av sig

Dag 728 – Våren som kom av sig

Oj så taggade vi har varit här under de mörka vintermånaderna att komma igång med utearbetet. Material beställt – alltifrån verktyg (skruvdragare, tigersågar, trädsaxar!) till grus och matjord.

Så snart tjälen släppte någotlunda drog vi igång med att försöka dränera en del runt gräsmattan där det är så mycket vatten som samlas där runtomkring. En del kommer säkert ...

Läs inlägget

Dag 653 – Julfirande och tips till blivande husbyggare

Dag 653 – Julfirande och tips till blivande husbyggare

Vintern är här i Backabo! Och t.o.m. lite snö har man fått i ett par omgångar.

Under snart 6 månader har vi bott in oss i vårt hus och vardagen har blivit någorlunda "normal" igen med fokus på annat än huset, särskilt då möjligheterna att vara ute för att fixa och dona är borta under vintern.

Men inne har vi i alla fall blivit än mer klara; härom veckan fick vi in lite ...

Läs inlägget

Dag 581 – Grus och vattenfilter

Dag 581 – Grus och vattenfilter

De (kanske?) sista två stora sakerna för 2020 är nu äntligen avklarade; grusning av uppfart och filter för att förbättra vårt brunnsvatten!

Gruset drog ut en del på tiden – men till slut kom det och med sig även en hel del arbete. 27m3/35 ton på lastbil med släp krävdes det. Lyckligtvis så kunde de dumpa det körandes så att det blev två avlånga högar på uppfarten istället ...

Läs inlägget

Dag 555 – Hösten kommer till Backabo

Dag 555 – Hösten kommer till Backabo

Hösten är nästan här och värmen har hållit i sig någorlunda vilket har underlättat för ett par projekt utomhus – dessutom så har gräset som vi sådde fått växa till sig något.

Just gräset hade vi lite "otur" med. Vi sådde ut när väderleksrapporten lovade knappa 2mm regn. Blev det två millimeter? Nja, snarare ett mindre skyfall på 35mm vilket gav de stackars hjälplösa ...

Läs inlägget

Dag 525 – Fortsatt fullt upp!

Dag 525 – Fortsatt fullt upp!

Nu var det allt bra länge sedan vi skrev något här på olssonbygger.se, så en statusuppdatering är i sin ordning!

Under byggnationen så gjordes endast grovplaneringen för husgrunden, så den omkringliggande var inte i ett jättefint skick när allt var byggt och klart – mest stora vassa stenar och ojämnheter runt omkring huset. Så prio ett fick bli till att ordna en ordentlig ...

Läs inlägget

Dag 475 – Inflytt och första dagarna i Villa Olsson

Dag 475 – Inflytt och första dagarna i Villa Olsson

Kanske lite sent inlägg då vi har haft en del och stå i de senaste dagarna – men vi har precis passerat fem dagar i nya huset! Och än så länge är vi väldigt nöjda.

Efter förbesiktningen fick vi tillgång till nycklar så att vi kunde städa ur huset ordentligt innan den riktiga besiktningen.

Ganska tidigt bestämde vi oss för att sköta den delen själva då vi dels ville "lära ...

Läs inläggetTaggar

Arkiv