Dag 413 – Trädgårdsplanering

Våren är här och då passar det perfekt att börja ta sig an trädgårdsplaneringen! Förra veckan träffade vi en trädgårdsarkitekt för en trädgårdsrådgivning. Inför mötet skissade vi ut denna grova trädgårdskiss:

Trädgårsskiss på vår tomtkarta Lite så här har vi tänkt oss fördelningen av naturtomt, gräsmatta, häck/staket/mur, grus, uteplats/altan, insynsskydd, odlingsytor etc.

Moodboard

Som ett komplement till skissen satte jag också ihop denna moodboard, så att vi lättare stilmässigt vet vilken riktning vi vill gå. Temat kan man säga är, lantligt och minimalt.

Moodboard för en naturlig trädgård i lantlig och minimal stilVi inspireras mycket av det arkitetritade huset Bollbacken, pallkragar och sockerärts bilderna kommer från det fina instagram kontot blandhonsochpioner och av bilden längst till höger som också är ett arkitektritat hus från Värsåsvillan, Ladan 82.

Här ser man också hur fint det faluröda passar ihop med landskapet. Fasaden kommer målas i falurött (som vi har skrivit om innan) och då är det snyggt att fånga upp färgen även i detaljer som t.ex. en spaljé och pallkragar.

Gamla stenmur och fin trädlinje som insynsskydd Vi har ju en superfin stenmur och trädlinje som går nordväst, som vi är väldigt tacksamma över! Dessa ger så mycket känsla till en tomten som just nu mest består av en tjock massa med jord...

Plan framöver

Vi kommer behålla stora delar av naturtomten och kommer därför behöva jämna till nivåskillnaderna och höja marken något vilket innebär ett stort lass matjord. Därefter odla gräsmatta för att binda ihop det. Samtidigt som vi gärna vill påbörja bygget av altan. Att eventuellt också få till plantering av en del växtlighet (ett äppleträd hade varit så fint) hade också varit fantastiskt. Men vi får se lite vad vi hinner med första året och hur vi ligger till budgetmässigt.😅


Kategorier

Gräsmatta Tomt Trädgård

Tidigare inlägg:
Dag 405 – Eldragning och målarfärg

🏠 Tillbaka till inläggen