Dag 397 – Beställning av kakel och klinkers

I onsdags förra veckan var det äntligen dags att bestämma och beställa kakel och klinkers hos George Andersons Golv i Borås. Vi gick igenom badrummen, köket och tvättstuga/entré. Och så här har vi tänkt:

kakel och klinkers för badrummen Dekora matt vit kakelplatta, 20x30 och Konradssons Stones klinkers, 30x30.

Badrummen
Vi valde att köra samma uppsättning i båda badrummen, vita matta kakelplattor 20x30 och ljusgråa klinkers i 30x30. Vi tror att det blir en bra storlek i dessa ganska små badrummen (största badrummet är 4,4 kvm), inte för stora plattor för att undvika konstiga skarvar och inte för små för att rummen ska upplevas som mindre. Och här kör vi på en rak sättning. Fogfärg för kaklet blir en ljusare grå, 12 marble och för klinkersen en mörkare grå, 18 dark Grey.

Kakel i kökVita semi-blanka kakelplattor, 15x15, rak sättning.

Köket - stänkskydd
I köket kommer vi inte kakla hela vägen upp, utan kaklet kommer fungera som ett stänkskydd, som går ungefär 45 cm från diskbänken till ungefär där fläkten börjar. Vi valde rak sättning på kakelplattorna, även om tegelsättning vann på omröstning på Instagram stories 😊. Vi kände att rak sättning passar bäst stilmässigt då vi kommer ha det ganska modernt och tegelsättning eller halvförband känns mer klassiskt.

klinkers och tarkettgolv ihopKonradssons Nexos Grey klinkers, 30x30 ihop med tarkett Viva ek white 2-stav blir nog en fin kombination.

Tvättstuga/Entré
För dessa ytor valde vi samma klinkers, en mellanmörk ljusgrå färg, så att smutts inte blir lika synligt samtidigt som vi ville att klinkersen inte skulle bli för skarp mot vårt lite ljusare ek vita tarkettgolv. Rak sättning även här.

Nu längtar vi tills vi får se hur det blir och självklart följer vi upp det med ett nytt blogg-inlägg, fortsättning följer! 😉


Kategorier

Badrum Invändigt Kök

Tidigare inlägg:
Dag 376 - Första bilderna inifrån Villa Olsson

🏠 Tillbaka till inläggen