Dag 376 - Första bilderna inifrån Villa Olsson

Nu när husbyggnationen är i full gång så fick vi äntligen tidigare i veckan för första gången komma in vårt hus och titta runt. Himla spännande att faktiskt se resultatet av något man ritade för nästan ett år sedan.

Lite stökigt på insidan med gipsskivor och annat som ska upp, men man får ändå en bra känsla för hur det kommer att bli med lite fantasi. Ruskigt nöjda med fönstren blev vi med – väldigt svårt att i förväg på en ritning veta hur höjd, "brösthöjd" och annat visar sig i verkligheten.

Husbygge, Villa Olsson inifrån, åt söderÅt söder genom de stora fönsterpartierna. Här ser man också takstolarna för ryggåstaket.

Husbygge, Villa Olsson inifrån, vy genom husetInnan några väggar är uppe är det väldigt rymligt. Här ser man rakt igenom huset. Till höger fönster för gästrum (längst in), matplats samt ovan diskbänk.

Husbygge, Villa Olsson inifrån, dörrarSido- samt huvudentré tillsammans med en rad rör och slangar för allt ifrån vatten, värmepump med golvvärme, avlopp m.m. Sidoentrén (röda dörren) kommer leda direkt in i grovköket.

Husbygge, Villa Olsson inifrån, fackverkTjusigt fackverk för ryggås-/saxtaket som kommer (kanske lite trist?) Att byggas för och sedan slätmålas så småningom.

Härnäst på tur står takläggningen och kort därpå är det nedtagning av ställning och arbetet invändigt börjar "på riktigt".

Vi har även en ganska hektiskt period här inom kort med val och liknande för både el, kakel/klinker och färg. Vi hoppas även att anläggningen av brunn och märkbädd kommer igång snart, något som vi släpar lite efter med. Spännande tider!


Kategorier

Byggnation Hus Invändigt

Tidigare inlägg:
Ett år senare

🏠 Tillbaka till inläggen