Dag 168 – Vi har bygglov!

Strax före lunch idag damp det ner ett trevlig meddelande i inkorgen.

Vårat bygglov är äntligen beviljat!

77 dagar tog till från inskick till beslut – väntan har varit riktigt trist. Men man får nog ändå inte se det som ganska okej i det stora hela (man har ju hört betydligt värre historier).

Bygglovsbesked

Nu får man vänta först tills Svenska Akademiens sparbössa Post- och Inrikes Tidningar kungör beslutet och att det fyra veckor därefter vinner laglig kraft innan man egentligen för göra genomföra något bygge.

Hur som var detta var den sista riktigt stora pusselbiten för att gå vidare; nu kan man äntligen göra de sista valen så att ett slutkontrakt kan skrivas med husleverantören. Bygglovsbeskedet är även viktigt för att kunna öppna upp en byggkredit hos banken.

En fotnot för den intresserade; bygglov i Borås går på en rätt så bra slant. Nu behövde vi som tur var inte ett s.k. planavtal och därmed utgick ingen planavgift (som i Borås kretsar kring 50 000kr), men för lovavgift, startbesked och lägeskontroll så landar ändå notan på 41 000kr lite drygt. Och då får man ändå anse att vårat ärende var ett ganska enkelt sådant.


Kategorier

Bygglov

Tidigare inlägg:
Dag 153 – Tomttillträde och mer väntan

🏠 Tillbaka till inläggen