Dag 91 – Bygglov inskickat!

91 dagar tog det från att vi bestämde oss för tomten till att vi skrev under bygglovsansökningarna.

Planritning Backabo utkast 2

Nu är vi i Borås kommuns händer och det "riktiga" arbetet börjar. Om husbyggargudarna vill oss väl bör vi få ett godkännande inom 8 veckor.

För 91 dagar sedan hade vi en tydlig vision för hur vårat hus ska se ut – och även om det är svårt att se på ett par papper hur slutresultatet blir så tror vi att vi i alla fall kommer att komma väldigt nära ursprungsplanerna. Vårat egna lilla faluröda hus i Backabo.

Ett tack till Fredrik på HusArvid och Ola på Abovo för hjälpen hittills!

Nästa steg består i att göra hundratals mindre val. Alltifrån parkett, kakel och klinker till köksluckor och elplacering. Först ut ser ut att bli kök, där vi kommer att besöka Vedum i Göteborg inom kort om allt går som planerat.

Sista minuten-ändringar

Ni som har följt hur färger och annat för huset har kommit ihop känner ni redan till att slamfärg fick slopas i förmån för en lite mer "modernare" färg (Falu Vapen Fasad). Här i slutet bestämde vi oss även för att "uppgradera" fönstren från leverantören Traryds Fönster; från "Genuin" i trä till "Optimal" i aluminium. Detta för att ha möjligheten att få utsidan i faluröd (RAL 3011). Som bonus är aluminiumfönster tämligen underhållsfria också.

Taket blir som tidigare bestämt tegelrött; tvåkupiga betongpannor från S:t Eriks.

Planritning Backabo utkast 2Närbild på tegelröd matt takpanna från S:t Eriks (MP105).

––

Andra nyheter är att Borås kommun har även fastställt en adress för fastigheten. Kanske lite tidigt att förbereda flyttkorten – men kul ändå!

P.S. Du har väl inte missat att vi nu även finns på Instagram? @olssonbygger är vi där.


Kategorier

Bygglov Färg

Tidigare inlägg:
Dag 79 – Färg, husplacering och kostnadskalkyl

🏠 Tillbaka till inläggen