Dag 356 – Platta på mark

Efter väldiga mängder gräv, schaktning och dikesläggningar så börjar det att arta sig på riktigt ute i Backabo. Riktigt bra arbete gjort av Ferneborn Gräv & Grus som trots ständiga problem (storm, regn, täckdiken, omarkerade ledningar och annat skoj) rodde det hela i land.

För ett par dagar sedan lades det ut formar för grunden och rör placerades ut där allt ifrån vatten, avlopp, golvvärme, tilluft till kamin och såklart el förbereddes.

Och så i fredags var det äntligen dags för gjutning av själva plattan, vilket gick väldigt mycket snabbare än vad man hade trott. Två-tre cementbilar och knappt två timmar senare så stod det en fylld platta färdig.

Gjutning av platta på mark

Platta på mark färdig En färdigfylld form!

På förväg var vi lite småoroliga att el till köksön (som då behöver förberedas genom plattan) skulle missas då det bara finns med som en liten liten fotnot i beställningsordern på 50+ sidor. Men nej då, den verkar vara med.


Annars så laddar vi inför Dagen D här då själva stommen kommer att levereras – vilket alltså är inplanerat här under den kommande veckan. Spännande värre!


Kategorier

Grund Tomt

Tidigare inlägg:
Dag 346 – Markarbeten är dyra

🏠 Tillbaka till inläggen