Dag 339 – Vi är igång!

Nästan på dagen har ett år passerat sedan vi besökte vår då blivande tomt för första gången och nu har arbetet med att faktiskt få ett hus på tomten äntligen kommit igång på riktigt.

Markarbeten tomt Backabo

Grovplanering tomt Backabo

Efter lite misskommunikation kring datum för grävstart och lättare problem med byggel (tack Sandhult Elektriska för snabb åtgärd!) så verkar allting rulla på som det är tänkt med själva grovplaneringen där grävarna gör ett väldigt bra jobb, trots sämsta tänkbara väder.

Området häromkring i Sjuhärad har som kanske bekant haft mer regn och höga vattennivåer än på mycket länge vilket ställer många frågor kring vattenavledning. Det blir helt enkelt svårt att avgöra hur vattnet skulle te sig vid normala nivåer – blir intressant att se vilka lösningar vi hittar på kring detta (och vad det kostar 😅).

Som vi har skrivit om tidigare så är (var) tomten väldigt ojämn och kuperad så det är mycket material som ska på plats för att fylla upp håligheter och ge en stadig grund för huset, fyllnadsmassor kommer i skytteltrafik just nu. Planen är att om 7-14 dagar ska det stå en gjuten platta redo att ta emot ett hus för resning.

Oavsett – otroligt kul och spännande att äntligen vara igång!


Kategorier

Grovplanering Tomt

Tidigare inlägg:
Dag 324 – Belysning kök

🏠 Tillbaka till inläggen