Dag 62 – Ändringar och tomtbesök

Nu har vi hunnit med en korrektur- och feedbackrunda med arkitekten, med ett nytt utkast som resultat.

Jämfört med första versionen så handlar det om utökad golvyta i vardagsrum/kök – ca. 20cm på längden (för extra 2-3m2) – samt byte mellan det stora badrummet och klädvården/tvättstugan. Nu hamnar tvättstugan i direkt anslutning till entrén istället.

Planritning Backabo utkast 2Planlösning, version 2.0. Klicka för större bild.

Planritning i 3D Backabo utkast 23D-rendering av det uppdaterade allrummet (gjord i floorplanner) mot nordväst. Dock saknas ryggåstaket här då det då tjänsten dessvärre saknar stöd för detta.

Nu förbereder vi oss för ännu en till runda (förhoppningsvis, eventuellt, kanske den sista?) där vi funderar kring att ta utrymme ifrån de två mindre sovrummen (endast cirka 5-10cm på kortsidan) för att "ge" till lilla allrummet. Realistiskt så är det allrummet (som då kommer vara vårat tv-rum) ett rum som vi kommer att vara ganska mycket i, och nuvarande 270cm blir lite lite för lite. De extra 10cm eller så kan verka vara en petitess, men tror att det gör mycket i längden.

Annars har den senaste veckan mest handlat om research om allt ifrån utformning av kök, höjd på fönster, trädgård, hemlarm(!) och allt däremellan. Mängder med måttande med tumstocken har det blivit. Bland det svåraste att titta på ritningar är att ha något att förhålla sig till – att jämföra med rum i lägenheten och sätta tejp på golvet har visat sig vara det bästa hittills.

Ifrån IP-Only (som äger fibernätet i området och gräver däromkring just nu) har vi även fått klartecken om att entreprenören kommer att lämna en öppen nod i området för att det ska bli lättare och mindre grävande för oss att kopplas in i fibernätet – hurra!

Tomtbesök

Idag på eftermiddagen hann vi även med ett snabbesök förbi tomten, grönt och fint! Vi får återkomma med foton ifrån det fina närområdet i framtiden.

TomtenTomten åt norr/nordöst (fram till trädlinjen/gärdsgården.) Ska bli spännande när bygget kommer igång att se hur vi gör med kuperingen och nivåskillnaderna.

Backabo-skyltBackabo-skylten 150-200m ifrån vår tomt.


Kategorier

Backabo Planlösning Tomt

Tidigare inlägg:
Dag 53 – Första utkastet till husritningen

🏠 Tillbaka till inläggen