Dag 131 – I väntans tider

I den härliga varma sommaren här har saker och ting stått i lite stilje – medan en själv förståss tycker att det är toppen med lite semester tycker givetvis alla andra det med (med rätta såklart).

Precis innan semestern fick vi en första skiss från Vedum som kommer att vara vår köksleverantör. Ganska precis så som vi hade skissat upp det i förväg. Enda större skillnaden är att diskhon är flyttad åt vänster för att följa svenska standardmått – detta medför att diskhon inte längre linjerar direkt under fönstret.

Riktigt trist var vår första tanke – men efter att ha kikat runt på andra kök för att hämta inspiration så är det förmodligen ingen deal breaker. Lite synd bara att vi inte hade information om detta tidigare då vi antagligen skulle tagit andra beslut kring fönsterplaceringen.

Vedum köksskissStandardskiss från Vedum, kommer att ändras efter möte med dem

Vedum verkar annars ha en hel del fina produkter, så köket kommer att bli riktigt bra oavsett. Just nu är vi inne på deras "Annika"-serie med grepplist, något liknande detta (dock utan de gråa "accent"-vitrinskåpen):

Vedum annikaVedum "Annika" med vit grepplist

Det kanske största frågetecknet just nu för köket är bänkskivorna (och i förlängningen matchande kakel och/eller stänkskydd). Om möjligt är vi intresserade av någon form av kompositsten, dock så blir det förmodligen en budgetfråga – laminat funkar ju faktiskt bra det med.

Men, dessvärre har som sagt det mesta stängt här under sommaren, inklusive Vedums köksutställningar. Så dessa punkter får vi spika kommande veckor när man har fått se och känna på sakerna i verkligheten.

Från Vedum kommer vi även att få levererat bl.a. två garderober (till de två mindre sovrummen) samt tvättstugemöbel; som för någon som i princip aldrig har bott i ett hus känns väldigt extravagant, även om man bara kör på det enklast möjliga:

Vedum annikaVedum "Tvättstuga Annika vit"

Även HusArvid m.fl. är på semesterledighet, så ännu någon vecka innan man kan fortsätta att fråga på i den kanalen med.

Men, om man har fått rätt information så ska i alla fall semester och liknande inte påverka ens rätt att få svar på bygglov inom 10 veckor. Så här bör det endast vara ~4-5 veckor kvar innan vi senast får någon form av beslut (eller föreläggande av kompletteringar...)

Fortsatt trevlig sommar!

P.S. du har väl inte missat att vi även finns på Instagram?


Kategorier

Bygglov Kök Tvättstuga Vedum

Tidigare inlägg:
Dag 109 – Val av trägolv

🏠 Tillbaka till inläggen