Dag 109 – Val av trägolv

Idag var vi och besökte färg- och golvbutiker i Borås som erbjuder trägolv från Tarkett, vilket vårat hus kommer att ha.

Tarkett Golv En del av utbudet av parkettgolv från Tarkett

Vi har spanat in kollektionen och trägolvet Viva Ek för att den är snygg och slitstark. Vi har bestämt oss för att köra på just ett ekgolv för att träslaget ger en varm och naturlig känsla och eftersom att vi kommer att hålla övrig inredning mer stram och minimal, kändes det snyggt med ett trägolv som skapar värme.

Redan på förhand stod valet mellan Tarkett Viva Ek, ett mer klassikt varmt ekgolv. Eller Tarkett Viva White som är mer åt det ljusa hållet. När vi fick se golven i verklighet, kändes den klassiska genast mycket bättre.

Tarkett Viva Ek White Viva Ek white och Viva Ek från Tarkett.

Utöver att välja vilket träslag man vill ha, kan man också välja om man vill ha 2-stav eller 3-stav i brädorna. Och här är vi inte helt överens än, jag tycker 2-stav känns mer stilrent och inte så rörig medan Marcus gillar 3-stav, för att det blir mer variation och liv i trämönsterbilden.

Tarkett Viva Ek 2 stav och 3 stav Viva Ek 2-stav till vänster, och 3-stav till höger.

Och till sist kollade vi lite på val av ytbehandlingar. Spontant gillade vi den matta lacken, Proteco Natura mer än den glansiga, Proteco Lack. Däremot drar matta ytor till sig mer smuts än glansiga, så här får vi också fundera lite mer.

Vi kan hursomhelst konstatera att det är många val att göra just när det kommer till golv. Men ett supertips är verkligen att besöka återförsäljare av olika golv, för att se träslagen in real-life!


Kategorier

Golv Inredning

Tidigare inlägg:
Dag 91 – Bygglov inskickat!

🏠 Tillbaka till inläggen