Dag 26 – Tips för inspiration

huskataloger

Broschyrer och huskataloger

Innan vi knappt visste vad för hus vi ville bygga, beställde vi hem en massa fina huskataloger och broschyrer. Främst för att se vilka typer av hus olika husleverantörer erbjuder när det kommer till planlösning. Men också för att hämta inspiration till hur allt ska se ut, både exteriört och interiört.

skapa boards i Pinterest för husinspiration

Kategorisera med boards - Pinterest

Ett annat tips jag verkligen rekommenderar, det är att bestämma sig för ett verktyg att hitta inspiration från. Så att man kan skapa en struktur och börja kategorisera sitt husprojekt.

På Pinterest kan man också dela sin board med flera andra och bjuda in dem till sin board. Jag har valt att skapa passande kategorier som t.ex; husfasad, ytterdörrar, interiör, och inredningsidéer.

Man kan också kategorisera efter rum; kök, badrum, sovrum osv. Det kan vara bra att ha vissa kategorier väldigt specifika som, fasad, fönsterkarmar, golv, köksluckor osv. Så att man hittar bland sina boards. Men det kan också vara bra att skapa kategorier som "inredningsidéer" där man man t.ex lägger in smarta förvaringslösningar, belysning osv. Egentligen sådant man inte vet vad man ska tagga med, men som man ändå vill spara.

skapa boards i Instagram för inredningstips

Hashtags och Collections - Instagram

På Instagram finns det så otroligt många idag som delar med sig av sina husprojekt!

Många husleverantörer har egna hashtags man kan använda och följa, utöver deras företagsprofiler. Och genom dem hashtagsen kan man se pågående projekt och hur det ser ut "på riktigt". Inga retuscherade och perfekta bilder som i en katalog eller inredningsblogg, utan här får man en mer verklig bild. Länkar till några populära hashtags här:

På Instagram finns det också sätt att skapa "boards" som liknar Pinterest, man skapar "collections" som man taggar sina bilder till. Eftersom att jag valt att använda Pinterest primärt, har jag än så länge bara en collection här. Mest för att om jag skulle snubbla över något intressant, enkelt kan spara det.

Fler tips

Självklart måste man utöver dessa tips också besöka visningshus, boka möten med köksspecialister för att få en riktig uppfattning kring hur allt kommer se ut. Klämma och känna på material, fråga vänner och bekanta som kanske också bygger hus om vad de rekommenderar.


Kategorier

Inspiration

Tidigare inlägg:
Dag 13 – Två förslag på planlösningar

🏠 Tillbaka till inläggen